Hírek

Főoldal

Így válasszunk bejárati ajtót!

Design, biztonság, tartósság – és még számos fontos szempont

A bejárati ajtó a ház, a lakás, az otthonunk névjegykártyájaként is funkcionál. A hozzánk érkező erős impulzust kap arról, hogy kihez jött, hogy kik vagyunk, milyenek vagyunk. A legjobb alapanyagokból, gondos megmunkálással készülő bejárati ajtók, mint amilyenek a GABO ablakok termékeit gyártó Ablakszerker Kft. üzemeiből is kijönnek, a rossz szándékú látogatóknak is üzennek. Mégpedig azt, hogy itt nem érdemes próbálkozniuk! Ahhoz, hogy évtizedekre megoldást találjunk a bejárati ajtónkra, összhangba kell hoznunk a designt – így a színt és a formavilágot – a funkcióval, és a biztonsággal. Minderre lehetőségünk van a prémium minőségű alumínium, illetve műanyag nyílászárókat gyártó Ablakszerker Kft. több száz variációban elérhető termékei közül választva.

Hogyan válasszuk ki a számunkra tökéletes, de legalábbis lehetőségeinkhez mérten legjobb bejárati ajtót? A megoldás megtalálása akár kezdődhet azzal is, hogy előbb meghatározzuk, mi és miért nem az. Ebből az irányból közelítve világosan kirajzolódik, hogy milyen szempontok figyelembevételével találhatjuk meg házunk, lakásunk számára azt a bejárati ajtót, amely akár évtizedekig szolgálja a biztonságunkat, több szempontból is növeli otthoni komfortérzetünket, küllemével pedig még hozzá is tesz az épület esztétikai összképéhez.

Olcsó húsnak…

Legyenek erős fenntartásaink az olyan nyílászárókkal kapcsolatban, melyeket biztonsági bejárati ajtóként kínálnak, és mindezt néhány tízezer, vagy százezer forint alatt. Ezek az olcsó, kevésbé jó minőségű anyagokból, elnagyolt megmunkálással összerakott nyílászárók egészen biztosan nem biztonsági ajtók, legfeljebb csak a nevükben. Azonban évtizedeken keresztül nem egy névvel, egy hangzatos reklámszlogennel, hanem magával az ajtóval szeretnénk biztonságban tudni az otthonunkat. Ennek pedig ára van, ugyanakkor a minőségi alapanyagokból minőségi megmunkálással készülő nyílászárók megtérülnek.

gabo_bejarati ajto_hir_1.jpg

Nyílászáróinkkal legalább 15-20 évre tervezünk, ennek megfelelően – ahogyan erről a GABO ablakok gyártója, az Ablakszerker Kft. üzemében tett látogatásunkkor is meggyőződhettünk, a legapróbb alkatrészeket is beleértve mindenből a lehető legjobb minőséghez kell ragaszkodni. Erre azért is érdemes különösen nagy hangsúlyt fektetni, mert egy bejárati ajtó cseréje mindig nagyon komoly munkával, így felfordulással is jár.

 

A bejárati ajtó a ház névjegykártyája

A megbízható működés mellett fontos szempont az is, hogy mit szeretnénk jelképezni a nyílászáróval? Különösen igaz ez a bejárati ajtóra, ami az épület egyfajta „névjegykártyájaként” is funkcionál, hiszen a hozzánk érkezők az ingatlanba belépve így is kaphatnak egy erős impulzust arról, hogy kihez jöttek. Így például üzenetet hordoz egy kontrasztos sárga, vagy éppen tűzpiros ajtó egy hagyományos, konzervatívabb felfogásban épült családi házon, ugyanakkor az is „viszi a szemet”, ha a bejárati ajtó látványosan harmonizál, belesimul az épület összképébe. A számunka tökéletes esztétikai összhatás érdekében a szín és a forma kiválasztásánál ugyancsak érdemes szakember támogatását igénybe venni, mert attól, hogy valami extravagáns, színében, megjelenésében kirívó, még nem biztos, hogy összességében jól is mutat.

gabo_bejarati ajto_hir_2.jpg

Figyelembe kell venni azt is, hogy a bejárati ajtónk milyen tájolású. Például, ha észak, észak-keleti irányba „néz”, akkor érdemes az ajtó minél nagyobb felületét üvegből készíteni, nem csak a felül- és oldalvilágítókkal plusz fényt biztosítani. Ha sok fényt nyerünk, az nemcsak azért jó, mert melegíti az adott helyiséget, hanem mert az ember szemének kellemesebb is a természetes fény. Itt kell megjegyezni, hogy a GABO ablakok bejárati ajtói opcionálisan választott ragasztott, edzett biztonsági üvegekkel olyan biztonságosak, ami miatt nem kell attól tartani, hogy az üveg nagyobb lehetőséget hagy egy esetleges betörésnek.

gabo_bejarati ajto_hir_3.jpg

 

Nemcsak esztétikus, hanem biztonságos is

A potenciális betörő számára az ajtónk megmutatja, hogy mire számíthat. Ha azt látja, hogy jó minőségű ajtóval van dolga, akkor azt is feltételezheti, hogy alaposan meg kell szenvednie azért, hogy bejuthasson a lakásba, házba, márpedig számára minden, a bejárati ajtó feltörésével eltöltött másodperc növeli a lebukás veszélyét. Az olyan prémium nyílászárókkal, mint az Ablakszerker Kft. termékei, azt is üzenjük, hogy itt nem érdemes próbálkozni, mert ez az én házam, az én váram. Egy betörőnek ilyen elriasztó látvány például egy törés-, fúrásbiztos cilinderzár. Ez a megoldás nagy biztonságot ad, az már „csak” egy újabb döntés eredménye, hogy a cilinder zár milyen rendszert vezérel, hány ponton és milyen megoldással zár.

 

Fontos részletek & kényelmi szolgáltatások

Amikor döntést hozunk arról, hogy milyen bejárati ajtót szeretnénk, mérlegelni kell azt is, hogy azon kilincset, tolórudat, vagy csak egy gombot látnánk-e szívesen. Figyelembe kell vennünk, hogy mit szoktunk meg, mi mutat jól, mi tetszik, mit kezelünk könnyebben. Az egyszerűbb kezeléshez tartozó kényelmi funkcióként a bejárati ajtók ujjlenyomatolvasóval is elérhetők a GABO ablakoknál.

gabo_bejarati ajto_hir_4.jpg

 

Ezért jobb az alumínium és a műanyag

Az Ablakszerker Kft. magas hatásfokú hő- és hangszigetelést biztosító bejárati ajtói műanyagból, illetve alumíniumból készülnek, valamint ennek ötvözeteként választható alumínium héjazattal bevont műanyag ajtó is. Habár ez utóbbi is tartós megoldást jelent, a szakértő szerint a legjobb, ha pontosan a funkcióhoz választjuk a bejárati ajtó alapanyagát, hiszen egy tervezetten nagy igénybevételnek kitett bejárati ajtó – például rendelő, iroda, kávézó – esetében jobb döntés, ha nemcsak a külső burkolat, hanem a teljes ajtórendszerünk alumíniumból készül, mert ez statikailag merevebb, tartósabb.

gabo_bejarati ajto_hir_5.jpg

A fából készült ajtókkal szemben az alumíniumnak nagy előnye az is, hogy döntő többségében újrahasznosítás eredményeként készülnek el, mint szinte minden, a környezetünkben található alumínium tárgy, eszköz.

gabo_bejarati ajto_hir_6.jpg

Mint azt a GABO ablakok szakértőjétől megtudtuk, attól, ha egy nyílászáró a falhasznált anyagokat, illetve a beépítés módját tekintve is jó minőségű, még nem jelenti azt, hogy nekünk, a felhasználóknak nem kellene gondot fordítanunk a karbantartásra – az Ablakszerker Kft. szakemberei ehhez is minden támogatást megadnak. Mint elmondták, ezek olyan, szaktudást nem igénylő műveletek, melyek elvégzésével jelentősen meghosszabbítható a prémium minőségű nyílászárók élettartama is.

gabo_bejarati ajto_hir_7.jpg

 

Nyílászárók testközelből

A GABO ablakok magas minőséget képviselő nyílászárói hosszú időre nyújtanak megoldást azok számára, akik a 100%-ban magyar tulajdonú székesfehérvári cég termékei mellett teszik le a voksukat, legyen szó családi házról, lakásról, vagy éppen egy nyaralóról. A GABO ablakok vezetői, munkatársai kifejezetten bátorítják az építkezőket, felújítókat, hogy látogassanak el székesfehérvári központjukba, és testközelből győződjenek meg arról, hogy az általuk kiválasztott nyílászárókba, így természetesen a bejárati ajtókba is pontosan azok az alkatrészek kerülnek, melyeknek a minőség érdekében ott a helyük.