Hírek

Főoldal

Alumínium, fa és műanyag nyílászárók

Melyiket érdemes választani?

Amikor otthonába választ nyílászárókat, számtalan tényezőt figyelembe kell venni, így könnyű elveszni a lehetőségek útvesztőjében. Segítünk az egyes fajták előnyeinek meghatározásában, és hogy melyik nyújtja a legjobb megoldást.

Alumínium

Az alumínium nyílászárókat magasabb minőségű, tartósabb és hosszabb élettartamú lehetőségként tartják számon, de fontos megjegyezni, hogy a magasabb minőségi kategóriába tartozó műanyag ablakokat is közel azonos tartósság jellemzi. Az alumínium nyílászárók jobban illeszkednek a mai modern építészet kívánalmaihoz, hiszen óriási üvegfelületeket és keskeny profilokat tesznek lehetővé – amelyek műanyagból már nem megvalósíthatók –, ezáltal légies megjelenéssel rendelkeznek a hatalmas teherbírásuk mellett.

Legkedveltebb alu termékeink:

aluminium_hir.jpg

Műanyag

Hőszigetelés tekintetében a műanyag nyílászárók kiemelkednek társaik közül, azonban más előnyös tulajdonságaik miatt is érdemes ezeket választani. Rugalmasak és könnyen kezelhetők, ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak is, így nem igényelnek különösebb karbantartást. Kiemelkedő stabilitással és sarokszilárdsággal rendelkeznek, ezen felül újrahasznosíthatóak. Az átgondolt tervezés és a minőségi alapanyagok biztosítják a PVC nyílászárók anyagtartását, stabilitását, deformációmentességét, lég- és vízzárását, valamint a magas hő- és hangszigetelési értékeket.

Legkedveltebb PVC termékeink:

muanyag_hir.JPG

Fa

A fa nyílászárók habár közkedveltek hagyományos megjelenésüknek köszönhetően, nem szabad megfeledkezni a karbantartási költségükről, mivel a felületük rendkívül érzékeny az időjárás hatásaira. Alumínium borítással elérhetőek tartósabb kivitelek, ezek azonban magas árkategóriában mozognak. Műanyag-alu nyílászáróink között viszont találhat olyan nagyszerű kombinációkat, melyek a műanyag-alu szerkezet előnyeit a fa megjelenésének szépségével párosítják.